Son dakika! Meteoroloji’den 17 il için sarı kodlu uyarı: Kuvvetli sağanak bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava tahmin raporunu yayımladı. batı kesimlerde mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıkları yağışla birlikte iç ve batı bölgelerde 2 ila 4 derece düşecek. MGM tarafından 17 il için sarı kodlu kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

17 İL İÇİN ‘SARI’ UYARIMeteoroloji’nin ‘sarı’ kodla uyardığı 17 ilde gök gürültülü sağanak bekleniyor. MGM’den yapılan uyarıda, Afyonkarahisar, Ankara, Balıkesir, Bolu, Bursa, Edirne, Eskişehir, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Sakarya, Tekirdağ, Uşak, Yalova ve Düzce’de vatandaşların oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olması istendi.

ORHAN ŞEN’DEN İSTANBUL UYARISI

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen yaptığı açıklamada, “Bugün Öğlene kadar Marmara, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Bolu Karabük Balıkesir Bursa Yalova Kırklareli Bilecik İstanbulun boğaz ve Avrupa yakası yerel kuvvetli yağış bekleniyor.” dedi.

ANKARA VALİLİĞİ’NDEN UYARI

Ankara Valiliği’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan verilere göre, Ankara ve çevresinde görülecek gök gürültülü sağanağın merkez ilçeler dahil kuzey ve batı çevrelerinde yerek kuvvetli olmasının beklendiği aktarıldı.

Yağış nedeniyle vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerektiği vurgulandı.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Kuzey ve İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu (Karaman hariç), Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Karadeniz kıyıları ile Zonguldak, Bartın, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara’nın güney ve batısı, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Bolu ve Karabük çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıkların batı kesimlerde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin 4-6 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

UYARILARKUVVETLİ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara’nın güney ve batısı, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Bolu ve Karabük çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yerel dolu, yıldırım, hortum ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRDepremzedelere büyük ayıp! Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, konaklama hizmetini durdurduHaberi Görüntüle

Ayrıca Kontrol Et

Aracıyla Geldi, Dükkana Ateş Edip Kaçtı

Aracıyla Geldi, Dükkana Ateş Edip Kaçtı Bursa’nın İnegöl ilçesinde faaliyet gösteren ambalaj satış iş yerine …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir