Flaş Haber

Pazaryeri İlçesinde İstiklal Marşının Kabulu ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Töreni Yapıldı

Pazaryeri İlçesinde İstiklal Marşının Kabulu  ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Töreni Yapıldı

İstiklal Marşı’nın kabulünün ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle Nabi Avcı Mesleki ve Teknik Lisesi tarafından program düzenlendi.

Açılışta konuşan Nabi Avcı Mesleki ve Teknik Okul Müdürü Mustafa Kemal Kutluer,  102 yıl önce bugün 12 Mart 1921’ de Büyük Millet Meclisi çatısı altında emsaline az rastlanmış bir coşku ve duygu ile seli eşliğinde kabul edilmiştir. İman, irfan ve inancın dizelerine nakşedildiği, çehresi çatılacak bir hilal uğruna yedi düvelle cenk edildiği, Al kana boyanıp Bayrak olan vatan toprağının doğacak güneşle müjdelendiği kutlu bir eserdir. Dedi.

İlkokul öğrencisi Lina Çora’ nın duyguyla ezbere okuduğu 10 kıtalık istiklal marşı salonda büyük alkış aldı. Başkan Tekin minik öğrenciyi tebrik etti.

Belediye Kültür Merkezi’ndeki programa, Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, ilçe Garnizon Komutanı Recep Kuş, Belediye, ilçe Emniyet Amir vekili Emrah Turan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci, okul müdürleri ve öğretmen ile öğrenciler katıldı.

Öğrenciler tarafından hazırlanan Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve oratoryonun ardından “İstiklal Marşı’nı en iyi okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Ayrıca Kontrol Et

Bilecik’te tarihi eser kaçakçılığına 1 gözaltı

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde tarihi eser kaçakçılığı iddiasıyla bir zanlı gözaltına alındı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir