Flaş Haber
Türkiye'nin en büyük panel radyatör üreticisi Demirdöküm'ün Bilecik'in Bozüyük İlçesi'ndeki ek tesisleri, bugün düzenlenen törenle açıldı.

Bilecik: Demirdöküm Bilecik’te Büyüyor

Türkiye’nin en büyük panel radyatör üreticisi Demirdöküm’ün Bilecik’in Bozüyük İlçesi’ndeki ek tesisleri, bugün düzenlenen törenle açıldı.

2 Haziran 2005’de kapasite artırımıyla başlayan yatırımlar, makine ve ekipmanların tedariki anlaşmalarıyla hız kazandı. Eylül 2005’de Alman firması Schaefer panel radyatör üretim fabrikasının tüm makine parkı Bozüyük’e taşındı. Aynı anlaşma çerçevesinde, Alman Schaefer firmasının Avrupa’da sahip olduğu panel radyatör markası FIX ve tüm dağıtım kanalları ile müşteri portföyü Demirdöküm’e devredildi. 2007 yılında yatırımların tamamlanmasıyla birlikte Demirdöküm Panel A.Ş. tesisleri, yıllık 5.5 milyon metre kapasitesine ulaşarak, dünyanın en büyük panel radyatör üretim üssü olacak.

Demirdöküm Panel A.Ş’nin kapasite artırımı ek fabrika açılış törenine Koç Holding A.Ş. Dayanıklı Tüketim ve İnşaat Grubu Başkanı Dr. Bülent Bulgurlu, Demirdöküm Genel Müdürü Bülent Lütfü Kızıltan, Bilecik Valisi Musa Çolak, Bozüyük Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu, Demirdöküm üst yönetimi, bayiler ve fabrika işçileri katıldı. Koç Holding A.Ş. Dayanıklı Tüketim ve İnşaat Grubu Başkanı Dr. Bülent Bulgurlu, açılış töreninde yaptığı konuşmada, “1979 yılında bir yılda üretilen radyatörü, bir günde üretebilecek hale geldik. Hatlar üzerinden gerekli modifikasyon ve iyileştirmeler yapılarak 2007 yılı kapasitemiz 5.5 milyon metreye çıkarılacak. Bu haliyle Panel A.Ş. Demirdöküm’ün ana iş alanlarında büyüme stratejisine uygun olarak, dünyanın en büyük üretim merkezi olacaktır. Demirdöküm, vizyonuna uygun olarak ilkleri gerçekleştirdiği gibi sürekli büyümeyi de hedeflemektedir. Üretim kapasitelerini önümüzdeki yılların pazar beklentilerine uygun olarak zamanında arttırmak büyümenin doğru adımlarıdır. Bugün içinde bulunduğumuz Bozüyük tesislerimiz panel radyatör, kombi, şofben ve termosifon üretiminde Türkiye’nin en yüksek kapasiteli üretim tesisleridir. Demirdöküm 2010 yılı vizyonunu ‘Dünyada ısı sektörünün ilk 3 firmasından biri olmak’ üzere kurmuştur” dedi.

Demirdöküm Genel Müdürü Bülent Lütfü Kızıltan ise, “Bugün gelecekteki vizyonumuza bir adım daha yaklaştığımız önemli bir gün. Demirdöküm Panel A.Ş. tesislerimiz teknoloji, üretim kapasitesi ve ürün kalitesiyle günümüz itibariyle dünyanın konusunda en büyük üretim üssü haline geliyor. AR-GE çalışmaları tamamen Demirdöküm’e ait ürünlerimizle başta Batı Avrupa olmak üzere dünyanın 49 ülkesine yaptığımız ihracata ağırlık vererek, yoğun rekabet ortamında öncelikle dünyanın en önemli panel radyatör üreticileri arasında ilk sırada yerimizi alıyoruz” diye konuştu.

Bozüyük Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu da, “Bu tesislerle ne kadar gurur duysak, övünsek azdır. Tesislerin hayırlı olmasını diliyor, dayanıklı tüketim mallarının yanı sıra diğer sektörlerde de Bozüyük’e yatırımlarda öncelik tanınmasını temenni ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından kurdeleyi keserek tesisleri hizmete sokan Vali Çolak ve protokol mensupları, daha sonra ek tesisleri gezdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ayrıca Kontrol Et

Bozüyük’te kaza yapan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

Bilecik yönünde ilerleyen Erkan Gökçe’nin kullandığı motosiklet, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu açık cezaevi yakınında …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir