Flaş Haber

Bilecik Belediye Başkanvekili Melek Mızrak Subaşı: İki günde 120 adet çadır üreterek, bağış yapılan çadırlarla birlikte deprem bölgesine gönderdik

Bilecik Belediye Başkanvekili Melek Mızrak Subaşı’nın katılımıyla CHP Bilecik İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıda, Bilecik ve Bozüyük Belediyeleri ile CHP tarafından deprem bölgesi için yapılan çalışmaların ayrıntıları paylaşıldı. Başkanvekili Subaşı, halk eğitim merkezi kurslarının ve kooperatiflerin iş birliğiyle çadır ürettiklerini belirterek, “İki gün gibi kısa bir sürede toplam 120 adet çadır üreterek bağış yapılan çadırlarla birlikte deprem bölgesine ekiplerimiz eşliğinde gönderdik” dedi. 

İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıya, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, İl Başkanı Mehmet Metin Yaşar, Bilecik Belediye Başkanvekili Melek Mızrak Subaşı, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Merkez İlçe Başkanı Berna Pamukcu, Belediye Başkan Yardımcıları ve partililer katıldı.

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerinde yaşamını yitirenler anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından başlayan toplantıda, İl Başkanı Mehmet Metin Yaşar, yapılan çalışmaların yanı sıra depreme müdahalede yaşanan eksiklik ve yanlışlıklar üzerine de konuştu. Yaşar, şunları kaydetti:

“Depremin olduğu sabahtan itibaren çok acil bir şekilde partimizin il örgütü ile iletişime geçerek bir kriz masası oluşturduk”

“Depremin olduğu sabahtan itibaren çok acil bir şekilde partimizin il örgütü ile iletişime geçerek bir kriz masası oluşturduk. Afetin ilk dakikalarından itibaren deprem bölgesine intikal eden Yaşar Tüzün başta olmak üzere milletvekillerimiz, il başkanlarımız, ilçe başkanlarımız ve parti örgütümüzün üyeleriyle irtibat kurmak için yoğun çaba gösterdik. Sizlerin de malumu bölge ile iletişim ne yazık ki güç bir şekilde sağlanıyordu. Bir yandan iletişim ve koordinasyonu sağlarken bir yandan da İtfaiye Müdürlüğü ekiplerimizin bölgeye intikalleri için ivedilikle hazırlıklarını yapmalarını sağladık. Aynı zamanda belediyemizde görev yapan ve bölgeye gönüllü arama kurtarma çalışması yapmak için gitmek isteyen personellerimizi de ayrı bir ekip olarak hazırlamaya başladık.”

Konuşmasında Bilecikliler’e yaptığı yardımlar dolayısıyla teşekkür eden Başkanvekili Subaşı, şunları söyledi:

“İtfaiye ekiplerimizin Valilik ve AFAD koordinasyonu ile gidecekleri şehrin belirlenmesinin akabinde ekiplerimiz bölgeye hızlıca intikal etti ve ayaklarının tozu ile ilk saatlerden itibaren arama-kurtarma çalışmalarına başladı. İkinci ekibimizde ayı şekilde Valilik ve AFAD koordinasyonu ile çalışma yapacakları bölge belirlenir belirlenmez hızlıca deprem bölgesine intikal ederek arama-kurtarma çalışmalarına başladı. Birçok yaralı vatandaşımızı enkaz alanından kurtaran ekiplerimiz bölgede adından başarıyla söz ettirmeyi başarmıştır. Sizlerin de huzurunda kendilerine bu zorlu göreve tereddütsüz bir şekilde gittikleri ve birçok vatandaşımızı hayata bağladıkları için canı gönülden teşekkür etmek istiyorum.

“Bugüne kadar gönderdiğimiz her araç doğrudan depremzedelere ulaştı” 

Yardımlarımızı gönderirken gerek bölgedeki ekiplerimizle iletişime geçerek, gerekse bölgeye giderek bizzat yaptığımız tespitlerle, oradaki vatandaşlarımızın öncelikli ihtiyaçlarını belirleyerek göndermeye özen gösterdik. Bu sayede yapılan yardımların israfının ve ekiplerimizi boş yere meşgul etmesinin önüne geçtik, bugüne kadar gönderdiğimiz her araç doğrudan depremzedelere ulaştığından dolayı da çok mutlu olduk. Çünkü oradaki bir çocuğun bile yüzünde tebessüm yaratabilmek inanın tarifi anlatılamayacak kadar değerli bir duygu.

“2 gün gibi kısa bir sürede toplam 120 adet çadır ürettik”

Bölgeden gelen talepler çadır ve barınma üstüne yoğunlaşmaya başladığı anda çadır üretimine başladık. Kooperatifimiz, halk eğitim merkezi kurslarımız ve belediyemiz iş birliğinde çadır üretimine başladık ve 2 gün gibi kısa bir sürede toplam 120 adet çadır üreterek bağış yapılan çadırlarla birlikte deprem bölgesine ekiplerimiz eşliğinde gönderdik. Çadırlarımızın yanında 100’e yakın yatak ve barınma için gerekli malzemelerimizi de aynı şekilde deprem bölgesine ulaştırdık.  Bu esnada birçok farklı aktörle iş birliği yaparak farklı yardım projelerine de imza attık. Pelin’in Ayakkabıları, Türk Kadınlar Birliği Bilecik Şubesi ve belediyemiz iş birliği ile yapılan bağışlar sonucu toplanan 700 çift ayakkabıyı Hatay’da bulunan depremzede vatandaşlarımıza kendi ellerimizle dağıttık. Yine Halk Eğitim Merkezi’mizin ve belediyemizin iş birliği ile uyku tulumları üretmeye başladık. Ürettiğimiz uyku tulumları deprem bölgesine ivedi bir şekilde ulaştırdık ve ulaştırmaya devam ediyoruz.

“Okullarından koparılan ve uzaktan eğitim gibi akla mantığa sığmayacak bir yöntemle eğitimlerine devam ettirilen üniversite öğrencilerimize destek oluyoruz”

Okullarından koparılan ve uzaktan eğitim gibi akla mantığa sığmayacak bir yöntemle eğitimlerine devam ettirilen üniversite öğrencilerimize uzaktan eğitimde destek oluyoruz. Ücretsiz wi-fi, çay ve kahve ikramımız ile öğrencilerimize Bilecik Kent Konseyi binamızda bulunan salonlarımızda rahat bir ders çalışma ortamı sağlıyoruz. Bilecik halkının gönlü çok zengindir ve yardımseverdir. Bunu sayılarla veya rakamlarla ifade etmemiz mümkün değildir. Ancak biz halkımızın ne kadar yardımsever olduğunu bir de veri ve rakamlarla gözler önüne sermek istedik.”

Bilecik Belediyesi’nden yapılan yardımları rakamlarla açıkladı

“Bilecik halkı depremin ilk dakikalarından itibaren evindeki ekmeğinden çocuğunun kıyafetlerine kadar birçok yardım malzemesini belediyemize ulaştırmıştır” diyen Subaşı, belediyeden deprem bölgesine yapılan yardımlara ilişkin şu verileri paylaştı:

“7 bin 200 adet battaniye, 6 bin 63 adet bebek maması, bebek bezi ve bebek hijyen kolisi, 6 bin 10 adet gıda kolisi, 6 bin 210 adet kıyafet kolisi, 4 bin 400 adet hijyen kolisi, 2 bin 950 paket su, 390 adet ısıtıcı, 120 adet çadır, 80 adet yatak, 76 arama kurtarma ve gönüllü personel, 9 TIR odun ve yakacak, 5 hizmet aracı, 4 adet konteyner, 1 adet seyyar ikram aracı, 1 adet jeneratör teslim edildi.”

“218 belediyemiz tarafından 8 bin 63 araç ve 23 bin 64 personel bölgeye sevk edilmiştir. Araçlar arasında tam teçhizatlı arama-kurtarma araçları, iş makineleri, transfer otobüsleri, itfaiye, sağlık ve cenaze araçları ile insani yardım malzemelerini taşıyan araçlar bölgeye gönderildi. Bunun dışında toplamda 6 bin 436 TIR, 4 uçak, 6 gemi, 2 vapur ve 2 tren vagonu afet bölgesine gönderildi. Ayrıca günlük 710 bin öğün kapasiteli 142 mobil mutfak, 760 bin kapasiteli 153 ikram aracı, 140 bin ekmek kapasiteli 6 mobil fırın bölgede hizmet yaptı. Bununla birlikte 2 milyon 859 bin battaniye, 248 bin 752 ısıtıcı ve soba, 36 bin 715 çadır, 955 konteyner, bin 594 mobil tuvalet ve duş, 4 milyon 131 bin hijyen paketi ve 2 bin 25 adet de jeneratör deprem bölgesine gönderildi.” (ANKA) 

Ayrıca Kontrol Et

Tarih Eser Satmaya Çalışan Şahıs Yakalandı

Tarih Eser Satmaya Çalışan Şahıs Yakalandı Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince elindeki tarih eserlere müşteri …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir