Flaş Haber

Şeyh Edebali kimdir, nasıl öldü, türbesi nerede?

Kuruluş Osman dizisinin 4 Ocak Çarşamba günü yayınlanan 111. bölümünde Şeyh Edebali zindana atıldıktan sonra yeniden gündeme geldi. Önemli bir karakter olan Şeyh Edebali’nin hayat hikayesi ve ölümü ile ilgili bilgi almak isteyenler arama motorlarına yöneldi. Peki, Şeyh Edebali nasıl öldü? Şeyh Edebali kimdir, tarihte ne zaman öldü, türbesi nerede? İşte Şeyh Edebali’nin hayat hikayesi…

Şeyh Edebali kimdir, nasıl öldü, türbesi nerede?

Şeyh Edebali, 1206-1326 yılları arasında yaşamış bir din adamıdır. Osmanlı Devleti’nin kuruluş yıllarına tanıklık etmiş ve devletin fikir babası olmuştur. Şeyh Edebali, Osman Gazi’nin kayınpederi ve Bala Hatun’un babasıdır. Şeyh Edebali’nin Mahmud Paşa, Mehmed Paşa ve Bala Hatun adlarında 3 çocuğu vardır. Şeyh Edebali, Osmanlı Beyliği döneminde uzun süre Bilecik’te yaşadı. Şeyh Edebali’nin aslen Karamanlı olduğu ve ilk tahsislerini Karaman’da yaptığı bilinmektedir.

Şeyh Edebali’nin 1326 yılında hayatını kaybettiği bilinmektedir. Vefatında Bilecik taraflarında olduğu rivayet edilmektedir. Vefatının ardından kendi dergahının zikir odasına defnedildiği bilinmektedir.

Günümüzde Bilecik başta olmak üzere Eskişehir taraflarında da Şeyh Edebali türbeleri mevcuttur. Bilecik’teki Şeyh Edebali türbesi, Orhan Gazi Camii’nin üst taraflarındaki tepelik alanda yer almaktadır. Türbenin inşa tarihi net bir şekilde bilinmemektedir.

Ayrıca Kontrol Et

Jandarmadan Kaçakçılık Ve Uyuşturucu Operasyonu: 3 Gözaltı

Jandarmadan Kaçakçılık Ve Uyuşturucu Operasyonu: 3 Gözaltı Sakarya’nın Karasu ilçesinde jandarma ekiplerince gerçekleştirilen kaçakçılık ve …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir