Flaş Haber

Bilecik’te misafir edilen depremzedeler, Ertuğrul Gazi Türbesi’ni ziyaret etti

Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya ve eşi Nurten Kızılkaya, Kahramanmaraş depreminden etkilenerek Bilecik’e gelen çocuklar ve aileleriyle bir araya gelerek, Söğüt ilçesindeki Ertuğrul Gazi Türbesi’ne ziyarette bulundu.

Depremzede çocuklar ve aileleri, Ertuğrul Gazi Türbesi’nde icra edilen saygı nöbetini ve nöbet değişimini izledikten sonra türbede dua ettiler.

Çocuklara ve ailelere eşlik eden Vali Kızılkaya, yaptığı açıklamada, “Depremzede kardeşlerimiz ve çocuklarıyla ecdadımızın kabrini ziyaret ederek birlikte dua ettik. Hiç şüphesiz ki ettiğimiz dualar ortak. Bir an önce acılarımızın dinmesi ve yaralarımızın sarılması tek dileğimiz. İnşallah bunu da devletimizin önderliğinde, milletimizin tek yürek oluşuyla başaracağız. Atalarımızdan aldığımız manevi güçle bugün birbirimize daha sıkı sarılacağız.” diye konuştu.

Ziyarette, Söğüt Kaymakamı Ömer Faruk Tuncer, Belediye Başkanı İsmet Sever, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İlkay Türkoğlu ile kurum yetkilileri hazır bulundu.

Ayrıca Kontrol Et

Bakan Dönmez: Söğüt Türkiye’nin sayılı altın maden işletmelerinden bir tanesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin sayılı altın maden işletmelerinden birinin açılışının yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacağını belirterek, "Bilecik'i tanımlarken taşı mermer, toprağı seramik dedik. Ama şimdi toprağın altında bir başka cevheri daha ekonomiye kazandırmanın mutluluğu ve heyecanını birlikte duyacağız" dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir