Flaş Haber

Bilecik’te kışlık sebzelere talep azaldı

Bilecik’te Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle yeşil soğana talep azaldı.

Üreticiler havaların kurak gitmesinden dolayı masrafını çıkartmakta zorlanıyor.

Yeşil

Yeşil soğanın hasadında ve temizliğinde çalışanların çoğunluğunu kadınlar oluşturuyor.

Sabah ev işlerini tamamladıktan sonra tarlaya giden kadınlar toplanan ürünleri çamurundan temizleyerek deste haline getiriyor.

Yeşil soğanlar Bilecik’ten Türkiye’ye dağılıyor

Yıkama havuzlarında temizlenen yeşil soğanlar Marmara Bölgesi olmak üzere Türkiye’nin birçok iline gönderiliyor.

“Soğanlar İstanbul Bayrampaşa haline gidiyor”

İstanbul Bayrampaşa haline gönderdikleri yeşil soğanın oradan da temiz ve taze olarak tezgahlara gittiğini aktaran Dakak, şöyle konuştu:

Kış sezonunda yeşil soğan, marul ve roka üretiyoruz. Kışın 40-50, yaz sezonunda da 20 civarında istihdam sağlıyoruz. Hava kurak gittiği için fazla randıman alamadık. Hava ikliminden dolayı ürünümüz seralarda kaldı. Şu an yeşil soğana talep yok. Havaların kurak gitmesinden dolayı yapacak bir şey yok. Günlük hale gönderdiğimiz için daha temiz daha taze oluyor. Bize 1 kilogram yeşil soğanın masrafı 20 lirayı buluyor. İşçiliği zor, tek tek soyuyorsun ve temizliyorsun. Emeği zor. Piyasada 10-15 lira arasında satılıyor. Sezonun başlarında fiyatlardan memnunduk. Havaların kurak gitmesinden dolayı tarımda sıkıntı var. Marmara Bölgesi’ne kışlık sebzeler buradaki ovadan, başta Marmara Bölgesi olmak üzere Türkiye’nin her bölgesine gidiyor. Bir Antalya var, burası da ikinci Antalya.

“73 yaşında hasada devam”

73 yaşındaki tarım işçisi Muhterem Düşünen de 30 yıldır yeşil soğan ve marul hasatlarında çalıştığını ifade ederek, “4 torunum var, 3 torunum evlenecek. Ben de evde duramıyorum, çalışıyorum. Gelip burada, çalışıyorum, Buradakiler hem kızım hem de torunum gibiler birlikte çalışıyoruz.” diye konuştu.

Ayrıca Kontrol Et

Kütahya’da otomobil sulama kanalına uçtu: 5 yaralı

Kaza, Ağaçköy Mahallesi Regülatör Piknik Alanı bölgesinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, 34 VNS 69 …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir