Flaş Haber

Başkan Adayları Salonda Tartıştı! Bilecikspor Kongresinde Gergin Anlar

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 11. Grup’ta mücadele eden Bilecikspor, geçirdiği zor dönemde olağanüstü genel kurula gitti. İki başkan adayının tartıştığı kongrede İsmail Cinoğlu adaylıktan çekildi. Turgut Özen ise yönetim kurulu başkanı oldu. Tartışma anları, salonda gergin anların yaşanmasına neden oldu.

Özen adaylığını açıkladı, Cinoğlu çekildi

Daha önceki çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle ertelenen kongre, tekrar yapıldı. Geçmiş dönem kulübün başkanlığını yapan İsmail Cinoğlu, kimsenin aday olması durumunda kulübün kayyuma gitmemesi için aday olduğunu açıklamıştı. Kongreye 1 gün kala iş insanı Turgut Özen’in adaylığını açıklaması üzerine İsmail Cinoğlu adaylıktan çekildi.

Cinoğlu ile Özen tartışması damga vurdu

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan ve büyük ilgi gören kongreye İsmail Cinoğlu ile Turgut Özen arasında yaşanan tartışma damga vurdu. İkili arasında karşılıklı konuşmalar olurken, salon gergin anlara sahne oldu.

Özen: “Bilecikspor benim babamın malı değil”

Turgut Özen, “İsmail Cinoğlu kardeşimiz kulübü almak için aday olmuş. Benim geç haberim oldu, ben yoktum burada. Kendisine basına çıkmadan 5 dakika önce whatsapptan yazdım. İki defa aradım açmadı telefonu. Ona da burada söylemek istiyorum, Bilecikspor benim babamın malı değil. Ben Bilecik’in çocuğuyum, o da Bilecik’in çocuğu” dedi.

“Onu Galatasaray’a gönderen benim”

Futbolculuk döneminde Galatasaray forması giyen İsmail Cinoğlu’nun Sarı-Kırmızılı kulübe transfer sürecinin kendisi sayesinde ilerlediğini açıklayan Turgut Özen, “Onu Galatasaray’a gönderen de benim. Hiç kimse değil. Galatasaray’a ben gönderdim onu. Bilecikspor’a nasıl sahip çıktığımı anlatıyorum” ifadelerini kullandı.

Cinoğlu: “İşine bak abi”

Bunun üzerine oturduğu yerden cevap veren İsmail Cinoğlu, “O işlere bakma, işine bak abi” dedi. Ardından salon buz keserken, Özen, “O cümle de yanlış” şeklinde konuştu.

“Bazı kelimelere çok takılmaya başladım”

Daha sonra kürsüye gelen İsmail Cinoğlu, “Turgut abi öncelikle hoş geldin, 20 yıldan sonra seni ilk defa Bilecikspor camiasının hizmeti içerisinde görmek, gözümüzle şahit olmak burada ağırlamak bizim için onur verici. Sonuçta sen bizim abimizsin. Biz seninle çok yollar yürüdük. En acımasız tablolarda bile beraber olduk. Hiçbir zaman hiçbir şekilde Bilecikspor’la ilgili hizmetin tartışılmaz ama ben şu Bilecik’te bazı kelimelere çok takılmaya başladım” dedi.

“Efsane başkan diye bir kimse yok”

Sözlerine devam eden Cinoğlu, “Burada genç arkadaşlarım da var efsane milletvekili efsane bakan efsane başkan efsane yönetici neyin efsanesi bu insanlar bilemiyorum şehir efsanesinden başka bir şey değiller. Ben de dâhil olmak üzere efsane başkan yok” açıklamasını yaptı.

“Bilecikspor yönetiminde hiçbir başkan bir tane top bırakmamıştır”

Cinoğlu, “Efsane olmak için Turgut abi adımlar atmaya başlamış gördüm. Sanayide altyapıda vizyon projelerde bunların hepsinde varım diyor ve efsane olmaya başlanmış. Ama bu zamana kadar Bilecikspor’da başkanlık yapanlar ben de dâhil hepimiz hizmet ettik ama hiçbirimiz efsane olmadık. Böyle bir şey yok efsane olmak için stat bırakmak lazım, tesis bırakmak lazım. Bilecikspor yönetiminin süreci içerisinde hiçbir başkan hiçbir nesne hiçbir sandalye masa bir tane top miras bırakmamıştır.” dedi.

“Federasyonu aradık kulübümüz kapanmasın diye yalvardık”

İsmail Cinoğlu, “4 bin 250 lira para lazım takım sahaya çıkmamış. Aramızda para toplayarak, bundan dört buçuk yıl önce lisansının iptalini önledik. Kahvelerden adam toplayıp Yenipazar’a maça gittik değil mi 11 kişi. Federasyonu aradık kulübümüz kapanmasın diye yalvardık” ifadelerini kullandı.

“Ben kongrede aday falan olmadım”

Turgut Özen’e yüklenen Cinoğlu, “Ben kongrede aday falan olmadım. İlk kongreye çıktık kulüp binasına geldik baktık 3 kişiyiz. Ben orada dedim ki kulüp kapanmasın ben gerekirse başkan olurum, bu bayrağı yere düşürmem. O gün birkaç kişiyi aradı arkadaşlar, eğer aday çıkmazsa bana cuma günü söyleyin ben de kendimi hazırlayayım dedim” diye konuştu.

“Köydeki imam bile aradı”

Cinoğlu, “Turgut abim zaten aday olarak çıksa ben onun karşısına aday çıkar mıyım? Ama burada şimdi sizin beni aramanız gerekiyordu Turgut abi burada yanlışsınız. Köydeki imam bile aradı hayırlı olsun diye o bile duymuş ya ‘İsmail Cinoğlu başkan oluyor muşsun’ dedi. Beni imam bile arıyor. Sosyal medya gücü de sende, gazetelerin her şeyi sende… İsmail Cinoğlu’nun başkan olduğundan haberim bile yok diyorsun” dedi.

“Senin aday olduğun yerde ben aday çıkmam”

Cinoğlu son olarak şunları kaydetti: “Dün akşam siz yayına girdikten sonra 21 dakika sonra siz beni aradınız hepsi kayıtlı. 21 dakika baktım bunu soracağınızı biliyordum. Senin aday olduğun yerde büyüğüm olarak aday olarak bile çıkmam, biz de senin arkandan bu hizmete devam ederiz. Biz sana rakip olmayız. Ben adaylık için rakip olmam ama 8 bin 500 tane mesajla bütün Bilecik halkı kapanan kulübü açma konusunda İsmail Cinoğlu var diyerek beni onura etti”

Ayrıca Kontrol Et

Haberler – Haber, Spor, Magazin ve Son Dakika Haberleri

Babacan’ın sağ koluna merak edilenleri sorduk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir