Flaş Haber

Gram altın ve çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 25 Mayıs 2023 güncel altın satış fiyatları

Çeyrek altın fiyatlarında son durum…

Altın fiyatları, yatırımcıların borç tavanı müzakerelerine ilişkin gelişmeleri beklemesiyle dar aralıkta seyrederken, doların değer kazanması kazanımlara engel oldu.

Altının ons fiyatı 1956 dolar seviyesinde işlem görüyor.

İç piyasada gram altın 1256 lira, çeyrek altın 2 bin 60 lira, cumhuriyet altını 8 bin 350 liradan satılıyor.

Yurt içinde pazar günü yapılacak cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları takip ediliyor.

ABD’nin borç limiti krizine ilişkin negatif haber akışı, varlık fiyatları için başlıca risk unsuru olmaya devam ediyor.

Beyaz Saray ile Cumhuriyetçi temsilciler borç limiti müzakereleri için dün yeniden bir araya gelirken, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy düzenlediği basın toplantısında, müzakerecilerin bazı konulardan hala uzak olduğunu belirterek, harcamalar konusundaki anlaşmazlıklara işaret etti.

Görüşmelerde ilerleme kaydedileceğini umduğunu ifade eden McCarthy, borç limiti anlaşmasına varılabileceğini dile getirerek, ABD Başkanı Joe Biden’a vergileri artırmayacaklarını söylediklerini ve müzakerelerde birçok taviz verdiklerini ifade etti.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen da borç limitinin yükseltilmesi gerektiğine ilişkin uyarılarını yinelerken, temerrütten kaçınmak için bir anlaşmanın mümkün olduğuna inandığını belirtti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings ise borç limiti açmazı nedeniyle ABD’nin “AAA” olan kredi notunu negatif izlemeye aldı.

Öte yandan, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) yayımladığı Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) 2-3 Mayıs’ta düzenlenen toplantısına ilişkin tutanaklar, bazı Fed yetkililerinin daha fazla faiz artışının gerekli olabileceğini, bazılarının ise buna katılmadığını ortaya koydu.

Fed yetkileri de sözle yönlendirmelerine devam ederken, Fed Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller, haziran toplantısında faiz artırımına gidilip gidilmeyeceğinin gelecek üç haftalık verilere bağlı olacağını kaydetti.

Waller, ihtiyatlı risk yönetiminin haziran toplantısında gelen enflasyon verilerine dayanarak temmuzda artışa yönelmeyi gerektirebileceğini söyledi.

Enflasyonun yüzde 2 hedefine doğru hareket ettiğine dair net bir kanıt olmadıkça faiz artırımlarının durdurulmasını desteklemediğini vurgulayan Waller, enflasyonda ilerleme olmamasından endişe duyduğunu ifade etti.

Söz konusu gelişmelerin ardından para piyasalarında Fed’in haziranda 25 baz puanlık faiz artışına gidilebileceğine yönelik fiyatlamalar yüzde 34 seviyesine yükseldi.

Analistler, borç limiti açmazı gölgesinde makroekonomik verilerden alınan sinyallerin önemini koruduğunu kaydederek, bugün ABD’de büyüme başta olmak üzere açıklanacak verilerin varlık fiyatlarında oynaklığı artırabileceğini söyledi.

ÇEYREK ALTIN

Çeyrek altın ziynet takı grubunun en küçük üyesidir. Halk arasında küçük altın olarak adlandırılmaktadır.

ÇEYREK ALTIN KAÇ GRAMDIR?

Altınlar ağırlıklarına göre değer kazanırlar. Çeyrek altın 18 mm kalınlığında ve 22 ayardır. Çeyrek altın 1,75 gram ağırlığındadır. Bir çeyrek altındaki has altın ağırlığı ise 1,635 gram olarak hesaplanmıştır.

KULPLU ÇEYREK ALTINLAR DAHA MI PAHALIDIR?

Çeyrek altın gerek takı, gerek ziynet eşyası, gerek yatırım aracı olarak kullanılmıştır. Hediyelik olarak nitelendirilen çeyrek altınlar kulplu olur. Yatırım amaçlı tercih edilen çeyrek altınlar ise kulpsuz olmaktadır. Çeyrek altının has altın içeriği kulplarında yer almaz. Çeyrek altındaki kulplar altın değildir.

Ayrıca Kontrol Et

Bilecik’te faaliyet gösteren sanayicilerin şehirle entegrasyonu sağlanacak

Vali Aygöl, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne giderek yapılan çalışmaları yakından inceledi. Yürütülen çalışmalar hakkında …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir